Aukščiausios kokybės džiovintos žemuogės – Super Fudo žemuogių milteliai
Žemuogės – natūralioje gamtoje augančios ir nuo Antikos laikų žmonių vartojamos uogos. Skanios ir itin aromatingos žemuogės liaudies medicinoje yra vienos iš pirmųjų vaistinių augalų. Anksčiau buvo valgomos ką tik skintos uogos, gaminami jų nuovirai, o dabar žemuogėmis mėgautis ir gydytis galima visus metus. Vasarą tam geriausiai tinka šviežios uogos, o kitais metų laikais – džiovintos žemuogės arba žemuogių milteliai.





Mes siekiame išsaugoti kuo daugiau vitaminų bei kitų maistinių medžiagų, todėl savo gamybos procesu užtikriname geriausią kokybę. Žemuogių milteliuose išsaugomi visi esantys vitaminai ir gerosios savybės.
SuperFudo video medžiaga
Kuo vertingos džiovintos žemuogės ir žemuogių milteliai?
Žemuogės yra mažai kaloringos, tačiau maistingos – vienoje uogų stiklinėje (100 gramų) gausu vitaminų ir vertingųjų medžiagų: angliavandenių (81 g) maistinių skaidulų (5 g), organinių rūgščių (citrinų, gintaro, oksalo, obuolių ir askorbo rūgšties) (8 g), polinesočiųjų riebalų rūgščių (94 proc.). Taip pat uogose yra vitamino C (40–60 mg) ir B grupės vitaminų (1 mg); mineralų: mangano (1,5 mg), geležies (1 mg), fosforo (31 mg), kalcio (20 mg), kalio (50 mg) bei magnio (10 mg). Žemuogės labai naudingos žmogaus sveikatai.
Vitaminas C: imunitetui stiprinti, odos būklei gerinti, taip pat šis vitaminas padeda geriau įsisavinti geležį.
B grupės vitaminai: raudonųjų kraujo kūnelių gamybos procesui palaikyti, odos būklei gerinti,
raumenų tonusui palaikyti, apetitui didinti.
Manganas: normaliai energijos apykaitai, kaulų būklei palaikyti.
Geležis: padeda išvengti mažakraujystės, reikalinga gerai bendrai organizmo būklei palaikyti.
Fosforas: raumenims, kaulams ir dantims stiprinti.
Kalcis: normaliam kraujo krešėjimui, energijos apykaitai, raumenų veiklai palaikyti.
Kalis: padeda organizmui reguliuoti skysčius, siųsti nervinius signalus ir reguliuoti raumenų susitraukimus.
Magnis: svarbus medžiagų apykaitai, dalyvauja daugelio fermentų veikloje.

Žemuogių milteliai – kada verta vartoti?
Žemuogėse esantys fenoliniai junginiai labai svarbūs žmogaus organizmui, nes sumažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, apsaugo nuo metabolinių sutrikimų ir degeneracinių ligų, pasižymi antimikrobiniu, priešuždegiminiu, antioksidantiniu, antialerginiu, priešvėžiniu poveikiu. Žemuogės ir jų ekstraktai tinka tiek išoriniam, tiek vidiniam vartojimui. Išoriškai naudojami žemuogių žaliavų preparatai veikia antiseptiškai, malšina odos paviršiaus pažeidimus ir gleivinės uždegimus. Žemuogės yra naudojamos fitoterapijoje (t. y. gydymui vaistiniais augalais), jos itin tinkamos hipertenzijos, cukrinio diabeto, mineralinių medžiagų apykaitos, virškinimo sutrikimų, avitaminozės, anemijos, kvėpavimo takų ligų (pavyzdžiui, kosulio, gerklės skausmo) gydymui ir simptomų slopinimui.
Gali būti naudingos diabeto prevencijai. Natūraliosios medicinos atstovai skatina diabetu sergančius asmenis vartoti daugiau žemuogių. Moksliniai tyrimai ne kartą atskleidė, kad žemuogės gali būti efektyvi diabeto gydymo priemonė. Net ir tie, kurie nori išvengti diabeto ateityje, turėtų periodiškai suvalgyti stiklinę žemuogių.
Gali sumažinti vėžio riziką. Žemuogėse yra daug antioksidantų ir fitocheminių medžiagų, kurios gali blokuoti vėžio ląstelių vystymąsi.
Gali padėti gydant gastritą. Šios uogos suaktyvina antioksidacinę apsaugą, todėl itin tinka gastrito simptomams slopinti.
Gali būti veiksminga priemonė nuo hepatito. Žemuoges rekomenduojama vartoti sergant kepenų ligomis. Šios mažos ir aromatingos uogos stimuliuoja kepenų veiklą ir skatina kepenų ląstelių atsinaujinimą.
Padeda išvengti smegenų ligų. Reguliarus žemuogių vartojimas gali apsaugoti nuo oksidacinio streso sukeltų neuronų pažeidimų, kurie senatvėje gali sukelti Alzheimerio ar Parkinsono ligas.
Padeda palaikyti gerą širdies veiklą. Tyrimai atskleidė, kad žemuogių vartojimas yra glaudžiai susijęs su kraujospūdžiu normalizavimu ir gera kepenų būkle. Uogose esantys antocianinai sumažina blogojo cholesterolio kiekį organizme ir sumažina cukraus kiekį kraujyje.
Padeda stiprinti imuninę sistemą. Moksliniai tyrimai atskleidė, kad žemuogės stiprina imuninę sistemą ir saugo nuo peršalimo ligų.
Gali pagerinti regėjimą. Žemuogių sudėtyje yra daug antioksidantų, todėl reguliarus šių uogų vartojimas gali pagerinti regėjimą. Taip pat jos gali būti naudingos gydant tokias akių ligas kaip katarakta.
Padeda sutrikus medžiagų apykaitai. Žemuogės gali būti efektyvios gydant viduriavimą ar esant vidurių užkietėjimui.
Žemuogių įtraukimas į mitybos racioną iš tiesų gali suteikti daug naudos. Jos ne tik gerina sveikatą, malšina įvairius nemalonius simptomus, bet ir padeda puoselėti grožį ir gerą bendrą savijautą. Norint pajausti poveikį sveikatai galima valgyti šviežias uogas, gerti žemuogių arbatą arba įmaišyti žemuogių miltelių į kitų vaistažolių (pavyzdžiui, melisos ar čiobrelių) arbatas.


Kodėl džiovintos žemuogės?
Džiovintos uogos ne tik nepraranda gerųjų savo savybių, bet ir yra vertinamos dėl kitų priežasčių:
– jos išsaugo ~90 % savo natūralių savybių
– 10 gramų maltų džiovintų uogų = 100 gramų šviežių uogų
– paprastas ir greitas paruošimas vartojimui
– 10-15 g rekomenduojama dienos norma
– lengvai įsisavinamos, papildo kūną trūkstamais vitaminais ir mineralais, kitomis vertingomis medžiagomis, kurios būtinos kūno funkcionavimui
– galiojimo laikas yra daug ilgesnis, nei šviežių uogų
SuperFudo žemuogių milteliai – kaip vyksta gamyba?
Žemuogių milteliai gaminami kruopščiai įgyvendinant pagrindinius gamybos žingsnius:
– Natūraliai užaugintos uogos kruopščiai surenkamos rankomis.
– Džiovinamos žemoje temperatūroje, išsaugant visus šviežiose uogose esančius vitaminus ir mineralus.
– Išdžiovintos uogos sumalamos ir sandariai supakuojamos į drėgmei atsparias pakuotes.
– Žemuogių milteliai iškeliauja vartotojams.
Kaip naudojamos džiovintos žemuogės ir žemuogių milteliai?
Yra daugybė būdų, kaip galima panaudoti žemuoges ar žemuogių miltelius, kad jie ne tik duotų naudos sveikatai, bet ir būtų skanūs valgyti. Žemuogių milteliai puikiai tinka įvairiems pyragams, keksams ar kitiems kepiniams, glazūros ar kremų gamybai. Juos galima berti į vaisių kokteilius, sultis ar įvairias arbatas, dėti į košę, jogurtą ar varškę. Žemuogių miltelius galima užberti ir vietoj cukraus pudros – tai žymiai sveikesnis pasirinkimas.
SuperFudo produktai tinka sveikiems kokteiliams

SuperFudo produktai tinka naudoti kaip arbata
