Aukščiausios kokybės džiovintos vyšnios – Super Fudo vyšnių milteliai
Džiovinti ir sumalti, 90 g produkto pagaminti sunaudojama 1 kg uogų. produkto rekomenduojama dienos norma suaugusiam ~10 g (vienas valgomasis šaukštas). Tinka vartoti su žaliais kokteiliai ar tiesiog šiltu vandeniu, kitu maistu.
Vyšnios – vienos skaniausių uogų. Šios uoga išskirtinė savo sodria spalva, maloniu kvapu ir egzotišku skoniu. Be to, jose gausu C, A, K vitaminų, fosforo, geležies ir kalcio, todėl vyšnios vartojamos ne tik kaip desertas, bet ir tada, kai reikia pagerinti organizmo funkcionalumą, kai norima pagerinti bendrą savijautą, miego kokybę ar numalšinti tam tikrų negalavimų simptomus.





Mes siekiame išsaugoti kuo daugiau vitaminų bei kitų maistinių medžiagų, todėl savo gamybos procesu užtikriname geriausią kokybę. Vyšnių milteliuose išsaugomi visi esantys vitaminai ir gerosios savybės.
SuperFudo video medžiaga
Kuo vertingos vyšnios?
Vyšnia (lot. Cerasus) – sodų ir miškų vaismedis, kurio uogos nuo seno buvo naudojamos ne tik kaip skanus bei maistingas desertas, bet ir kaip vaistas ar profilaktinė priemonė. Ne tik vaikai, bet ir suaugusieji mėgsta kvapnias, saldžias, aromatingas vyšnias. Vyšnią kaip gydomąjį augalą gydytojai vartojo jau antikos laikais. Vyšnių tėvynė – Kaukazo ir Krymo Juodosios jūros pakrantė. Manoma, kad šis vaismedis Europą pasiekė per Romą.
Įrodyta, kad šviežios uogos pasižymi didžiausia naudingųjų medžiagų koncentracija, o reguliarus vyšnių vartojimas:
– Gerina virškinimo sistemos veiklą, padeda įsisavinti baltymus ir riebalus
– Gerina miego kokybę (padeda greičiau užmigti, įveikti nemigą)
– Yra efektyvi anti-senėjimo priemonė
– Gerina regėjimą
– Didina kraujagyslių elastingumą
– Stiprina kaulus (tai ypač reikalinga vaikams ir senyvo amžiaus žmonėms)
– Teigiamai veikia centrinę nervų sistemą ir gerina nuotaiką
– Spartina riebalų deginimą (tai ypač aktualu sportuojantiems ar siekiantiems numesti daugiau svorio, sulieknėti)
– Šalina toksinus ir įvairias kenksmingas medžiagas iš organizmo
– Stiprina imuninę sistemą
– Mažina menstruacijų sukeltus pilvo skausmus
– Pakelia organizmo tonusą

Dėl savo vertingos sudėties tiek vyšnių uogos, tiek vyšnių milteliai gali būti vartojami gydant mažakraujystę, persišaldžius ar siekiant sumažinti susirgimo vėžiu riziką. Taip pat vyšnios puikiai slopina raumenų skausmus, padeda išvengti artrito, gali būti efektyvios gydant odos ligas.
Kadangi vyšniose gausu medžiagų, malšinančių troškulį, tai šias uogas ar jų miltelius galima verti į vandenį ar arbatą vartoti norint atsigaivinti karštą vasaros dieną.
Kodėl džiovintos vyšnios?
Džiovintos uogos ne tik nepraranda gerųjų savo savybių, bet ir yra vertinamos dėl kitų priežasčių:
– Jos išsaugo maždaug 90 % savo natūralių savybių
– 90 g produkto pagaminti sunaudojama 1 kg uogų
– 10 gramų maltų džiovintų uogų = 100 gramų šviežių uogų
– 10 g (vienas valgomasis šaukštas) rekomenduojama suaugusiojo dienos norma
– Lengvai įsisavinamos, papildo kūną trūkstamais vitaminais ir mineralais, kitomis aktyviomis medžiagomis, kurios būtinos kūno funkcionavimui ir puikiai savijautai
– Galiojimo laikas yra daug ilgesnis, nei šviežių uogų


Kaip naudojamos džiovintos vyšnios ir vyšnių milteliai?
Vyšnias dažniausiai mėgstama valgyti vienas, kaip desertą. Tačiau žinotina, kad jos tinka vartoti ir su vaisių kokteiliai ar tiesiog šiltu vandeniu.
Tiek vyšnios, tiek vyšnių milteliai idealiai tinka dėti į košes, jogurtą ar varškę, užberti ant ledų ar kito mėgstamo deserto. Išradingai šias uogas galima panaudoti bet kokiems patiekalams, kuriems dera rūgštesnis poskonis.
SuperFudo produktai tinka sveikiems kokteiliams

SuperFudo produktai tinka naudoti kaip arbata
