Aukščiausios kokybės džiovinti raudonieji serbentai – Super Fudo serbentų milteliai
Raudonieji serbentai prieš dešimtmetį Lietuvoje buvo labai populiarūs, auginami beveik kiekviename sode ar nuosavo namo kieme. Kurį laiką šios iš Šiaurės Europos ir Šiaurės Azijos kildinamos uogos buvo nepelnytai užmirštos, tačiau dabar jos vis dažniau įtraukiamos į vertingos mitybos racioną. Raudonuosiuose serbentuose gausu naudingų medžiagų, kurios labai reikalingos gerai žmogaus sveikatai palaikyti.





Mes siekiame išsaugoti kuo daugiau vitaminų bei kitų maistinių medžiagų, todėl savo gamybos procesu užtikriname geriausią kokybę. Raudonujų serbentų milteliuose išsaugomi visi esantys vitaminai ir gerosios savybės.
SuperFudo video medžiaga
Kuo vertingi džiovintų raudonųjų serbentų milteliai?
Raudonųjų serbentų sudėtis praturtinta įvairiais naudingais vitaminais ir medžiagomis – vienoje uogų stiklinėje (100 gramų) gausu vitaminų C (25 mg), A (13 mg), E (0,5 mg), PP (0,2 mg), B grupės (1 mg), taip pat kalcio (36 mg), magnio (17 mg), natrio (21 mg), fosforo (33 mg), seleno (0,5 ug) ir geležies (1,5 mg). Įdomu tai, kad vitamino C šiose uogose yra daugiau, negu apelsinuose ar netgi citrinose. Dėl savo vertingų savybių raudonieji serbentai itin naudingi žmogaus sveikatai.
Vitaminas C: imuninei sistemai stiprinti.
Vitaminas A: regėjimui, odos būklei, imuninei ir reprodukcinei sistemoms gerinti.
Vitaminas E: laisviesiems radikalams šalinti ir organizmo ląstelėms apsaugoti.
Vitaminas P: plonoms kapiliarų sienelėms saugoti nuo pažeidimų, kraujavimui stabdyti, vitamino C poveikiui stiprinti.
Selenas: gerai skydliaukės veiklai palaikyti, medžiagų apykaitai gerinti.
Geležis: kraujagyslių sistemai stiprinti.
Kalis: širdies darbui gerinti, iš organizmo nereikalingiems skysčiams šalinti.
Raudonuosiuose serbentuose yra rūgščių – energijos suteikiančių junginių, kurie labai naudingi pagyvenusiems žmonėms.

Raudonieji serbentai – kada verta juos naudoti?
Raudonieji serbentai yra puikus antioksidantų, vitaminų ir kitų vertingų medžiagų šaltinis, kuris padeda apsaugoti organizmą nuo oksidacinio streso sukeliamo poveikio, gali padėti sustiprinti imuninę sistemą ir apsaugoti nuo kai kurių ligų. Ir tai ne vienintelės priežastys reguliariai vartoti raudonuosius serbentus.
Gali padėti puoselėti odos grožį. Raudonieji serbentai gali būti labai naudingi odai. Raudonuosiuose serbentuose gausu B grupės vitaminų ir vitamino C, kuris yra galingas antioksidantas, kovojantis ir netgi naikinantis laisvųjų radikalų sukeltą žalą odos ląstelėms. Šie vitaminai taip pat padeda odos ląstelėms atsinaujinti ir skatina odos gijimą po žalingo UV spindulių poveikio. Raudonuosius serbentus galima drąsiai įtraukti į odos puoselėjimo priemonių sąrašą.
Gali pagerinti kraujo būklę. Raudonieji serbentai yra geležies šaltinis, būtinas raudonųjų kraujo kūnelių susidarymui. Raudonieji kraujo kūneliai sudaro apie 40-45 proc. visos kraujo sudėties ir yra nepaprastai svarbūs, nes atlieka kraujo ir kitų maistinių medžiagų pernešimą į įvairias kūno ląsteles bei organus. Geležies trūkumas gali turėti daug sveikatai neigiamų pasekmių.
Gali padėti sustiprinti imuninę sistemą. Raudonuosiuose serbentuose gausu vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą ir padeda organizmui nepasiduoti virusinėms ir bakterinėms atakoms. Vitaminas C atlieka antioksidacinį vaidmenį kvėpavimo takuose, todėl palengvina astmos simptomus.
Gali padėti užkietėjus viduriams. Šiose mažose raudonose uogose yra gana daug ląstelienos, kuri yra pagrindinė ir svarbiausia subalansuotos mitybos dalis, normalizuojanti medžiagų apykaitą, iš organizmo šalinanti toksinus, padedanti suaktyvinti žarnyno veiklą. Ląsteliena taip pat užkerta kelią šių laikų dažnai problemai – vidurių užkietėjimui, kurį sukelia per dažnas greitojo maisto, beveik neturinčio ląstelienos, vartojimas.
Gali padėti gerinti širdies sveikatą. Kalis, esantis raudonuosiuose serbentuose, yra širdžiai naudingas mineralas, atliekantis svarbų vaidmenį gerinant širdies ir kraujagyslių veiklą. Šios uogos taip pat gali padėti išvengti hipertenzijos ir sumažinti kraujospūdį. Kalis naudingas ir kitiems kūno organams, jis mažina insulto riziką.
Gali padėti metant svorį. Raudonieji serbentai yra mažai kaloringi, juose mažai riebalų ir daug maistinių skaidulų, todėl jie yra idealus maistas metant svorį. Ląsteliena leidžia greičiau pajausti sotumą, todėl suvalgomas mažesnis maisto kiekis.
Raudonuosius serbentus patariama valgyti ir tada, kai reikia paskatinti gleivinės gijimą, kai kamuoja su menstruacijomis susiję negalavimai.


Džiovintos uogos ne tik nepraranda gerųjų savo savybių, bet ir yra vertinamos dėl kitų priežasčių:
– jos išsaugo ~90 % savo natūralių savybių
– 10 gramų maltų džiovintų uogų = 100 gramų šviežių uogų
– paprastas ir greitas paruošimas vartojimui
– patogu neštis į darbą
– 10-15 g rekomenduojama dienos norma
– lengvai įsisavinamos, papildo kūną trūkstamais vitaminais ir mineralais, kitomis aktyviomis medžiagomis, kurios būtinos kūno funkcionavimui
– galiojimo laikas yra daug ilgesnis, nei šviežių uogų
SuperFudo raudonųjų serbentų milteliai – kaip vyksta gamyba?
Raudonųjų serbentų milteliai gaminami kruopščiai įgyvendinant pagrindinius gamybos žingsnius:
– Natūraliai užaugintos uogos kruopščiai surenkamos rankomis.
– Džiovinamos žemoje temperatūroje, išsaugant visus šviežiose uogose esančius vitaminus ir mineralus.
– Išdžiovintos uogos sumalamos ir sandariai supakuojamos į drėgmei atsparias pakuotes.
– Raudonųjų serbentų milteliai iškeliauja vartotojams.
Kaip naudojami raudonieji serbentai?
Raudonieji serbentai yra gana rūgščios uogos, iš kurių gali būti gaminamos uogienės, kompotai, jomis gali būti gardinami desertai ar kiti patiekalai. Tai gali būti puikus salotų ar garnyrų ingredientas. Skandinavijoje šios uogos dažniausiai naudojamos vaisių sriuboms ir pudingams. Vokietijoje – kremams ir pyragų įdarams. Jungtinėje karalystėje raudonieji serbentai naudojami kaip tradicinio avienos kepsnio pagardas. Daugumoje šalių raudonieji serbentai yra populiarus šaltųjų gėrimų ingredientas.
SuperFudo produktai tinka sveikiems kokteiliams

SuperFudo produktai tinka naudoti kaip arbata
