1. Pradžia
  2. /
  3. Visi produktai
  4. /
  5. Serbentų milteliai | Džiovinti juodieji serbentai

Serbentų milteliai | Džiovinti juodieji serbentai

5,49 39,98  su PVM
Išvalyti
Pristatymas
  • Nemokamas (1-5 darbo dienos) — nemokamai (nuo 60 Eur)
  • Standartinis (1-5 darbo dienos) — 2 Eur
  • Kurjeris (1-5 darbo dienos) — 4-5 Eur

Aukščiausios kokybės džiovinti juodieji serbentai – Super Fudo serbentų milteliai

Džiovinti ir sumalti, 90 g produkto pagaminti sunaudojama 1 kg uogų. produkto rekomenduojama dienos norma suaugusiam ~10 g (vienas valgomasis šaukštas).  Tinka vartoti su žaliais kokteiliai ar tiesiog šiltu vandeniu, kitu maistu.

Juodieji serbentai – tai gamtos lobis, vertinamas ne tik dėl savo savybių, bet ir naudos žmogaus organizmui bei sveikatai. Juoduosius serbentus verta prisiminti ne tik tada, kai sunegaluojama ar atsiranda sveikatos problemų, šias uogas rekomenduojama vartoti reguliariai, kaip vitaminų šaltinį ir geros savijautos garantą.

Juodieji serbentai (Ribes nigrum) – tai viena vertingiausių uoginių kultūrų. Šis daugiametis šakotas krūmas gerai prisitaiko prie atšiaurių klimato ir žemės sąlygų. Jis yra labai atsparus šalčiui, tad ankstyvas sniegas ar šalnos nepaveikia augalo derliaus. Dėl botaninių augalų savybių, juodųjų serbentų milteliai pralenkia didžiąją dalį uogų pagal juose esančių vitaminų, mineralų ir kitų naudingų medžiagų kiekį bei koncentraciją. Juodieji serbentai turi daug vitaminų C, E, P, B, K, A, geležies, kalio, folio rūgšties, magnio, fosforo.

organiniai misko serbentu milteliai internetu
be konservantu
produktai be gmo
be pridetinio cukraus

Sudėtis: juoduosiuose serbentuose yra 85 % vandens, 1 % baltymų, 8 % angliavandenių, 2,3 % organinių rūgščių, 0,5 % pektinų, itin daug vitamino C, taip pat K, E, B, B2, PP vitaminų, karotino, kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies

Juodųjų milteliai | Super Fudo džiovinti juodieji serbentai – vitaminų ir mineralų pasiskirstymas::

SuperFudo produktai tinka sveikiems kokteiliams

Kuo vertingi juodieji serbentai?

Juodieji serbentai nuo senų laikų naudojami liaudies medicinoje – kaip vitaminų A, B5, B6, B1, C ir E šaltinis, kaip įvairių negalavimų ir skausmų šalinimo priemonė. Verta žinioti, kad juodieji serbentai  pasižymi labai didele naudingųjų medžiagų koncentracija, o jų vartojimas:

– Skatina šlapimo išsiskyrimą, prakaitavimą
– Slopina uždegiminius procesus
– Stabdo bakterijų ir mikrobų vystymąsi
– Efektyviai veikia gydant inkstų ir šlapimo takų uždegimus
– Slopina galvos skausmą
– Yra veiksmingas, kai dažnai kraujuoja žaizdos, dantenos
– Detoksikuoja organizmą
– Gerina apetitą
– Palengvina atsikosėjimą

superfudo dziovinti serbentai

Juodųjų serbentų uogose ypač gausu vitamino C, kurį organizmas naudoja baltymų apdorojimo procese ir kuris yra būtinas, kad organizmas galėtų sintetinti kolageną – medžiagą, lėtinančią odos senėjimo procesus. Taip pat juodųjų serbentų sėklų aliejuje yra omega-6 nesočiųjų riebalų rūgščių grupei priklausančios gama-linoleno rūgšties, kuri švelnina organizme vykstančius uždegiminius procesus, gali padėti mažinti sąnarių ir raumenų skausmą, sustingimą bei dirglumą.

sertifikuoti superfudo maisto produktai
superfudo renkama baltijos saliu miskuose

Kodėl džiovinti serbentai?

Džiovintos uogos ne tik nepraranda gerųjų savo savybių, bet ir yra vertinamos dėl kitų priežasčių:

– Išsaugo visas biologiškai aktyvias medžiagas, vitaminus, fermentus ir savo naudingąsias savybes
– 10 g maltų džiovintų uogų = 100 gramų šviežių uogų
– 10 g (maždaug vienas valgomasis šaukštas) rekomenduojama dienos norma
– 90 g produkto pagaminti sunaudojama 1 kg uogų
– Lengvai įsisavinamos, papildo kūną trūkstamais vitaminais ir mineralais, kitomis aktyviomis medžiagomis, kurios būtinos kūno funkcionavimui
– Galiojimo laikas yra daug ilgesnis, nei šviežių uogų

Kaip vyksta juodųjų serbentų miltelių gamyba?

Juodųjų serbentų milteliai gaminami kruopščiai įgyvendinant pagrindinius gamybos žingsnius:

– Rankomis surenkamos uogos.
– Uogos džiovinamos specialiose džiovinimo patalpose, tam tinkamoje temperatūroje, kad būtų išsaugotos visos vertingosios uogų savybės.
– Išdžiovintos uogos sumalamos ir sandariai supakuojamos į drėgmei atsparias pakuotes.
– Produktas – juodųjų serbentų milteliai – saugiai iškeliauja vartotojams.

Kaip naudojami džiovinti serbentai ir serbentų milteliai?

Lietuvoje mėgstamiausias juodųjų serbentų gaminys – uogienė arba džemas. Tačiau vis dažniau įsigyjami ir juodųjų serbentų milteliai, kurie naudojami košėms ir kepiniams pagardinti. Jie taip pat puikiai tinka vartoti su žaliaisiais (ir ne tik) kokteiliais ar tiesiog šiltu vandeniu. Juodųjų serbentų milteliais gali būti skaninami ir įvairūs patiekalai.

SuperFudo produktai tinka sveikiems kokteiliams

sveiki kokteiliai

SuperFudo produktai tinka naudoti kaip arbata

uogu arbata
KLIENTŲ ATSILIEPIMAI

Klientai taip pat perka:

Spanguolių milteliai | Džiovintos spanguolės
Gervuogių milteliai | Džiovintos gervuogės
Meniu
Skip to content