Aukščiausios kokybės džiovinti šaltalankiai – Super Fudo šaltalankių milteliai
Šaltalankiai – sultingos, minkštos, rūgštokos, unikalų kvapą turinčios uogos, kildinamos iš Himalajų, kur vietiniai iki šiol jas labai vertina ir vadina šventu vaisiumi. Kelis tūkstantmečius naudojami šaltalankiai buvo vertinami ir senovės Graikijoje, kitose Europos kultūrose. Ajurvedos ir tradicinės kinų medicinos atstovai akcentuoja, kad šaltalankiai – natūrali ir labai veiksminga priemonė nuo įvairių negalavimų bei ligų.
Šaltalankiai naudojami maisto produktuose, iš jų gaminamos sultys, tyrės, arbatos, padažai, aliejus. Šiuo metu galima įsigyti ir šaltalankių miltelių, kurie išsiskiria tokiomis pačiomis vertingomis savybėmis kaip skintos uogos, bet jų vartojimo terminas žymiai ilgesnis. Šaltalankiai naudojami ir kosmetikoje, gaminant priemones nuo senėjimo.





Mes siekiame išsaugoti kuo daugiau vitaminų bei kitų maistinių medžiagų, todėl savo gamybos procesu užtikriname geriausią kokybę. Šaltalankių milteliuose išsaugomi visi esantys vitaminai ir gerosios savybės.
SuperFudo video medžiaga
Kuo vertingi džiovinti šaltalankiai?
Šaltalankiuose gausu įvairių vitaminų, mineralų ir naudingų augalinių junginių – vienoje uogų stiklinėje (100 gramų) yra gausu kalio (133 mg), kalcio (42 mg), magnio (30 mg), geležies (1 mg), fosforo (9 mg), folio rūgšties (10 ug) ir vitamino K (12 ug), vitamino C (165 mg) vitamino E (3 mg) bei B grupės vitaminų (65 mg). Šaltalankiai yra vienintelės uogos, kuriose aptinkamos net keturios omega riebalų rūgštys (iki 8 proc.): linoleno rūgštis (omega-3), linolo rūgštis (omega-6), oleino rūgštis (omega-9) ir palmitoleino rūgštis (omega-7). Kiekviena iš šių medžiagų yra itin vertinga žmogaus organizmui, geresnei sveikatos būklei.
Tokoferoliai: saugo nuo lipidų oksidacijos, padeda sumažinti skausmą.
Karotenoidai: dalyvauja kolageno sintezėje.
Vitaminas K: stabdo kraujavimą ir skatina žaizdų gijimą.
Vitaminas C: palaiko ląstelių membranų vientisumą, pagreitina kolageno sintezę.
B grupės vitaminai: skatina ląstelių atsinaujinimą ir nervų regeneraciją.
Polinesočiosios riebiosios rūgštys: pasižymi priešvėžiniu poveikiu.
Organinės rūgštys: mažina širdies priepuolio ir insulto riziką.
Kumarinai ir triterpenai: dalyvauja reguliuojant apetitą, normalizuojant miegą ir atmintį.
Cinkas: stiprina kraujotaką, efektyvina vitamino A poveikį.
Šaltalankio sėklose ir lapuose yra ypač daug kvercetino ir flavonoido, kurie mažina kraujospūdį ir širdies ligų riziką. Uogos natūraliai praturtintos antioksidantais, padedančiais apsaugoti kūną nuo senėjimo ir ligų, tokių kaip vėžys ir širdies ligos.

Šaltalankių milteliai – kada verta juos naudoti?
Šaltalankiai yra laikomi supermaistu, nes savo sudėtyje turi didelį maistinių medžiagų kiekį. Šių uogų teigiamas poveikis žmogaus sveikatai buvo tyrinėjamas daugybę metų. Europoje ir Azijoje šaltalankių uogos naudojamos maždaug dviejuose šimtuose vaistinių preparatų, kurie gali prailginti gyvenimo trukmę, yra veiksmingi širdies ligų, opų, kepenų sutrikimų ir odi nudegimų gydymui. Preparatai, kurių sudėtyje yra šaltalankių, pasižymi priešuždegiminiu ir antimikrobiniu, skausmą malšinančiu poveikiu, taip pat skatina audinių regeneraciją, stiprina imuninę sistemą ir apsaugo nuo vėžio. Šaltalankiai naudingi ir dėl kitų priežasčių.
Gali padėti palaikyti gerą širdies būklę, sumažinti kraujospūdį. Šaltalankiai gali būti naudingi stiprinant širdies sveikatą. Juose esantys antioksidantai gali padėti sumažinti širdies ligų tikimybę, įskaitant kraujo krešulių susidarymą, mažesnį kraujospūdį.
Gali apsaugoti nuo diabeto. Tyrimų, atliktų su gyvūnais, rezultatai atskleidė, kad šaltalankiai gali padėti sumažinti cukraus kiekį kraujyje.
Gali būti naudingi odos priežiūros procedūroms. Šaltalankiai yra natūraliai praturtinti antioksidantais, kurie padeda apsaugoti kūną nuo senėjimo, palaikyti odos grožį.
Gali padėti sustiprinti imunitetą. Vienas iš didžiausių šaltalankių privalumų – didelis vitamino C, reikalingo imunitetui stiprinti ir palaikyti, kiekis. Tiesa, vitamino C kiekis priklauso nuo produkto apdorojimo. Pavyzdžiui, šaltalankių milteliai, gaunami sumalant džiovintas uogas, turi beveik tokią pat vitamino C koncentraciją kaip ir ką tik nuskintos uogos. Dauguma mitybos specialistų akcentuoja, kad šaltalankiai ar šaltalankių milteliai yra natūralus vitamino C šaltinis, todėl žymiai vertingesnis už sintetinius papildus.
Be to, vitaminas C yra ne tik imunitetą stiprinantis antioksidantas, bet ir būtina maistinė medžiaga, reikalinga kūno funkcijoms palaikyti. Nedidelis šio gyvybiškai svarbaus mitybos elemento trūkumas gali sukelti nemalonius simptomus, tokius kaip itin lengvai ant kūno atsirandančios mėlynės, susilpnėję jungiamieji audiniai, sąnarių skausmas, psichinis ar bendras nuovargis. Šaltalankių uogos naudingos beveik visiems – tiek gyvenantiems aktyvų gyvenimą, tiek pagyvenusiems, tiek savo sveikatą puoselėjantiems žmonėms.


Džiovintos uogos ne tik nepraranda gerųjų savo savybių, bet ir yra vertinamos dėl kitų priežasčių:
– jos išsaugo ~90 % savo natūralių savybių
– 10 gramų maltų džiovintų uogų = 100 gramų šviežių uogų
– paprastas ir greitas paruošimas vartojimui
– apie 15 g rekomenduojama dienos norma
– lengvai įsisavinamos, papildo kūną trūkstamais vitaminais ir mineralais, kitomis naudingomis medžiagomis, kurios būtinos kūno funkcionavimui
– galiojimo laikas yra daug ilgesnis, nei šviežių uogų
SuperFudo šaltalankių milteliai – kaip vyksta gamyba?
Šaltalankių milteliai gaminami kruopščiai įgyvendinant pagrindinius gamybos žingsnius:
– Natūraliai užaugintos uogos kruopščiai surenkamos rankomis.
– Džiovinamos žemoje temperatūroje, išsaugant visus šviežiose uogose esančius vitaminus ir mineralus.
– Išdžiovintos uogos sumalamos ir sandariai supakuojamos į drėgmei atsparias pakuotes.
– Produktas – šaltalankių milteliai – iškeliauja vartotojams.
Kaip naudojami džiovinti šaltalankiai ir šaltalankių milteliai?
Šimtmečius šaltalankių uogos būdavo valgomos šviežios – jos buvo laikomos natūraliu sveikatą stiprinančiu maistu daugelyje pasaulio šalių. Šiuo metu šios uogos vartojamos įvairiais būdais: kaip aliejus, džiovintų uogų milteliai ir pan. Šaltalankių vartojimo ir įtraukimo į savo mitybos racioną būdai taip pat labai įvairūs: sirupai, padažai, užpilai ir kt. Šaltalankių milteliai lengvai tirpsta vandenyje, sultyse ar kituose gėrimuose, kokteiliuose. Šaltalankiai tinka ir desertams.
SuperFudo produktai tinka sveikiems kokteiliams

SuperFudo produktai tinka naudoti kaip arbata
