Aukščiausios kokybės džiovintos gervuogės – Super Fudo gervuogių milteliai
Džiovinti ir sumalti, 90 g produkto pagaminti sunaudojama 1 kg uogų. produkto rekomenduojama dienos norma suaugusiam ~10 g (vienas valgomasis šaukštas). Tinka vartoti su žaliais kokteiliai ar tiesiog šiltu vandeniu, kitu maistu.
Gervuogės – kitaip dar vadinamos karališkomis miškų gražuolėmis – tai skanios ir maistingos uogos. Gervuogės yra juodos ar tamsiai mėlynos spalvos. Jos dažnai auga prie upių ir upelių. Jas pamėgti ir vartoti verta ne tik dėl puikaus jų skonio, bet ir dėl naudingų šių uogų savybių. Kadangi uogos nėra saldžios, jos puikiai tinka mėgstantiems suvalgyti ką nors rūgštaus. Gervuogių milteliai yra ne tik gardūs, bet ir turintys daug naudingų savybių mūsų organizmui. Juose gausu antioksidantų, yra mažai kalorijų, angliavandenių ir riebalų, todėl šviežios gervuogės yra vienas naudingiausių vaisių.
Gervuogių milteliai (Rubus subgen. Rubus):
- Be GMO
- Be dirbtinių dažiklių
- Be kvapųjų medžiagų
- Be priedų,
- Be konservantų
- Tinka veganams, vegetarams
- Esminis vitaminų ir mineralų šaltinis





Gervuogių milteliai yra pagaminti iš sveikų gervuogių augančių natūraliuose Baltijos miškuose. Juose yra mažai kalorijų, angliavandenių ir riebalų, todėl šviežios gervuogės yra vienas naudingiausių vaisių. Mūsų gamybos procesas paremtas tuo, kad būtų išlaikytas šviežių, sultingų laukinių gervuogių skonis, aromatas ir maistinė nauda. Antioksidantais ir vitaminais trykštančios gervuogės taip pat yra neįtikėtinai skanus būdas į savo racioną įtraukti ląstelienos ir mineralų.
Gervuogių milteliai | Super Fudo džiovintos gervuogės – mineralų ir vitaminų pasiskirstymas:
SuperFudo video medžiaga
Kuo vertingos gervuogės?
Gervuogės nuo labai senų laikų naudojamos liaudies medicinoje. Gervuogių cheminė sudėtis itin turtinga vitaminais, mineralais ir mikroelementais. Gervuogių lapuose gausu mikroelementų ir vandenyje bei riebaluose tirpstančių vitaminų, taip pat aptinkama iki 14 % rauginių medžiagų, flavonoidų, organinių rūgščių, fitoncidų, mineralinių ir kitų medžiagų. Šviežios uogos pasižymi didžiausia naudingųjų medžiagų koncentracija, o reguliarus gervuogių vartojimas:
– Mažina cukraus kiekį kraujyje (ypač naudinga sergant cukriniu diabetu)
– Gerina medžiagų apykaitą ir apetitą
– Valo ir stiprina organizmą
– Padeda gydyti viduriavimą
– Padeda sustabdyti kraujavimą, malšina uždegiminius procesus
– Padeda numalšinti gerklės skausmą
– Padeda gydyti burnos gleivinės opą, dantenų uždegimą

Taip pat tiek pačios gervuogės, tiek gervuogių milteliai yra labai vertinami dėl jų antioksidacinio ar prooksidacinio poveikio.
Kodėl džiovintos gervuogės?
Džiovintos uogos ne tik nepraranda gerųjų savo savybių, bet ir yra vertinamos dėl kitų priežasčių:
– Jose išsaugomos visos uogų vertingosios medžiagos
– 90 g produkto pagaminti sunaudojama 1 kg uogų
– Nedidelis šaukštelis gervuogių miltelių prilygsta saujai skintų uogų: 10 gramų maltų džiovintų uogų = 100 gramų šviežių uogų
– Paprastas ir greitas paruošimas vartojimui
– 10 g (vienas valgomasis šaukštas) rekomenduojama suaugusiojo dienos norma
– Lengvai įsisavinamos, papildo kūną trūkstamais vitaminais ir mineralais, kitomis aktyviomis medžiagomis, kurios būtinos kūno funkcionavimui
– Galiojimo laikas yra daug ilgesnis, nei šviežių uogų


Super Fudo gervuogių milteliai – kaip vyksta gamyba?
Gervuogių milteliai gaminami stengiantis užtikrinti aukštą produkto kokybę ir išsaugoti maksimalią uogų naudą, todėl atsakingai įgyvendinami pagrindiniai gamybos žingsniai:
– Natūraliai užaugusios uogos surenkamos rankomis, perrenkamos.
– Uogos džiovinamos žemoje temperatūroje išlaikant jose esančias vertingąsias medžiagas, vitaminus ir mineralus.
– Išdžiovintos uogos sumalamos ir sandariai supakuojamos į drėgmei atsparias pakuotes.
– Produktas – gervuogių milteliai – saugiai iškeliauja vartotojams.
Kaip naudojamos džiovintos gervuogės ir gervuogių milteliai?
Gervuogių milteliai gali būti naudojami itin plačiai:
– Šias uogas tinka vartoti su žaliaisiais (ir ne tik) kokteiliais ar tiesiog šiltu vandeniu, berti į šaltas ar karštas arbatas, užpilus.
– Gervuogių milteliai gali būti beriami į glotnučius ar mėgstamas sultis.
– Gervuogių skonis puikiai dera su jogurtu, varške, ledais, šerbetais, plakta grietinėle, dribsniais ar kitais desertiniais produktais.
– Gervuogių milteliai naudojami ir įvairiems kremams, glajams, kepiniams ar pyragams.
Gervuogių milteliai ne tik savo puikiu skoniu, bet ir sodria spalva gali būti ideali puošmena vaisių želei, šokoladui, saldainiams ar bet kokiems kitiems mėgstamiems desertams.
Šį natūralų produktą galima naudoti dietiniams patiekalams ar netgi kūdikių maistui.
SuperFudo produktai tinka sveikiems kokteiliams

SuperFudo produktai tinka naudoti kaip arbata
