Aukščiausios kokybės džiovintos mėlynės – Super Fudo mėlynių milteliai
Džiovinti ir sumalti mėlynių milteliai, 90 g produkto pagaminti sunaudojama 1 kg uogų. produkto rekomenduojama dienos norma suaugusiam ~10 g (vienas valgomasis šaukštas). Tinka vartoti su žaliais kokteiliai ar tiesiog šiltu vandeniu, kitu maistu.
Mėlynės – vienos populiariausių maistingų, mažai kaloringų ir itin naudingų žmogaus organizmui uogų, kurios dėl gerųjų savo savybių gydytojų ir mitybos specialistų dažnai vadinamos supermaistu.
Džiovintos mėlynės | Mėlynių milteliai:
- Mėlynių milteliai pagaminti iš 100% šviežiai nuskintų ir džiovintų mėlynių uogų
- Natūralus vitaminų, antioksidantų ir natūralių skaidulų derinys
- Arbatinis šaukštelis miltelių prilygsta saujai laukinių uogų
- Rinkta tik švariuose ir neužterštuose miškų
- 100% natūralus – be konservantų, cukraus ar dažiklių (nėra glitimo, pieno, sojos, riešutų alergenų)
- Pranoksta kitus uogų ekstraktus ir papildus
- Tinka tiek vaikams tiek suaugusiems
Daugelis mėgstame šviežias ar net šaldytas mėlynes, tačiau jų dažnai nėra dėl sezoniškumo ir įsigyti šių uogų yra sudėtinga. Tačiau dėl technologinės pažangos ir džiovinimo metodų tobulinimo dabar šiomis uogomis galima mėgautis ištisus metus. O mėlynių milteliai turi praktiškai tokią pačią maistinę vertę kaip ir šviežios uogos!
Mėlynių milteliai | Super Fudo džiovintos mėlynės – vitaminų ir mineralų pasiskirstymas::
Mineralai:
- Manganas – 143%
- Geležis – 10%
- Fosforas – 1,29%
- Magnis – 1,67%
- Kalis – 2,19%
- Kalcis – 1,5%
- Cinkas – 0,91%
- Varis – 12%
- Natris – 0,2%
- Chromas – 3%
Vitaminai:
- Vitaminas C – 49%
- Vitaminas B9 – 1,5%
- Vitaminas A – 0,15%
- Vitaminas B1 – 2,5%
- Vitaminas B2 – 2,31%
- Vitaminas B3 – 3,86%
- Vitaminas B6 – 4,62%
- Vitaminas B5 – 3,2%
SuperFudo video medžiaga
Kuo vertingos mėlynės ir mėlynių milteliai?
Mėlynės (lot. Vaccinium myrtillus) ir mėlynių milteliai natūralioje medicinoje vartojamos jau labai seniai – kaip gausus vertingų medžiagų šaltinis, vitaminų (A, B, B1, B2, C, PP) užtaisas ir netgi vaistas kai kurių ligų simptomams mažinti ar negalavimams šalinti.
Geriausiai mėlynės žinomos dėl savo teigiamo poveikio regėjimui, tačiau yra naudingos bene visam žmogaus organizmui. Jau nuo seno lietuvių mėlynės buvo valgomos tiek ką tik nuskintos (vasaros metu), tiek virtos ar džiovintos (žiemos metu).
Mėlynių vertė įrodyta pasauliniu mastu – neseniai Pasaulio sveikatos organizacijos specialistai sudarė dešimties sveikos gyvensenos produktų sąrašą, į kurį įtraukė ir mėlynes.
Sudėtis: mėlynėse yra iki 7 % cukraus, 1 % laisvųjų organinių rūgščių, angliavandenių, vitaminų, pektinų, šiek tiek baltymų ir mirtilino
Džiovintos mėlynės pasižymi didžiausia naudingųjų medžiagų koncentracija, o reguliarus uogų vartojimas:
- Gerina regėjimą (mažina akių nuovargį ir sustiprina regėjimo aštrumą). Uogose esantis labai didelis bioflavanoidų kiekis gerina naktinį matymą, saugo nuo trumparegystės, užkerta kelią glaukomos ir kataraktos progresavimui
- Padeda kontroliuoti svorį
- Gerina smegenų veiklą
- Pasižymi priešuždegiminiu poveikiu (mažina uždegimines reakcijas)
- Gerina žarnyno veiklą
- Gerina kraujotaką, stiprina kraujagyslių sieneles, saugo kraujagyslių pralaidumą
- Mažina vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų riziką
- Šalina druskas iš organizmo
- Yra laikomos efektyviu ginklu prieš senėjimą
Taip pat mėlynės kietina vidurius, todėl turintiems tokių virškinimo problemų derėtų valgyti tik nedidelius uogų kiekius ir atkreipti dėmesį į naujai atsiradusius virškinimo sutrikimus.
Super Fudo mėlynių milteliai – tai natūrali produkcija be pridėtinio cukraus, skonių stipriklių, dažiklių, todėl puikiai tinka ir suaugusiems, ir vaikams.
Kodėl džiovintos mėlynės?
Džiovintos uogos ne tik nepraranda gerųjų savo savybių, bet ir yra vertinamos dėl kitų priežasčių:
– jos išsaugo ~90 % savo natūralių savybių
– 10 gramų maltų džiovintų uogų = 100 gramų šviežių uogų
– paprastas ir greitas paruošimas vartojimui
– patogu neštis į darbą ar į žygį
– 10-15 g rekomenduojama dienos norma
– lengvai įsisavinamos, papildo kūną trūkstamais vitaminais ir mineralais, kitomis aktyviomis medžiagomis, kurios būtinos kūno funkcionavimui
– galiojimo laikas yra daug ilgesnis, nei šviežių uogų
Iš kur atkeliauja mūsų uogos?
– Miško uogos yra surenkamos Dzūkijos miškuose Lietuvoje ir Baltarusijoje;
– Sodo uogos surenkamos Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Baltarusijoje.
– Mėlynės auga išskirtinai ekologiškai švariose vietose, todėl yra visiškai nekenksmingos, laikomos vienomis iš švariausių uogų.
Super Fudo Mėlynių milteliai – kaip vyksta gamyba?
Mėlynių milteliai gaminami kruopščiai įgyvendinant pagrindinius gamybos žingsnius:
– Uogos surenkamos rankomis.
– Džiovinamos specialiose džiovinimo patalpose 40-45 ℃ laipsnių temperatūroje (malkomis kūrenamas katilas šildo vandenį, kuris patekęs į šildymo elementus įkaitina patalpą iki 45 ℃ laipsnių, patalpose esantis oras cirkuliuoja ir išdžiovina uogas).
– Išdžiovintos uogos sumalamos ir sandariai supakuojamos į drėgmei atsparias pakuotes.
– Produktas – mėlynių milteliai – saugiai iškeliauja vartotojams.
Kokį kiekį uogų pagaminame?
– Mūsų produkcijos kiekis labai priklauso nuo uogų sezono derliaus gausos. Vertiname kiekvieną surinktą uogą, todėl gaminame nedidelį, bet aukščiausios kokybės produktų kiekį.
– Produktus pakuojame į specialias išorės poveikiui atsparias pakuotes, dėl to galime produktą siųsti į bet kurią nurodytą vietą (šalį).
Kaip naudojamos džiovintos mėlynės ir mėlynių milteliai?
Mėlynių milteliai yra naujovė, gaminama iš džiovintų mėlynių. Tokiu pavidalu vartoti uogas ir mėgautis jų teikiama nauda sveikatai yra labai patogu. Dažniausiai šiais milteliais paskaninami įvairūs maisto produktai ir patiekalai.
SuperFudo produktai tinka sveikiems kokteiliams
SuperFudo produktai tinka naudoti kaip arbata
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.