Gervuogės yra skanios ir daug maistinių medžiagų turinčios uogos, kuriose yra daug vertingų komponentų: vitaminas A, vitaminas B1 (tiaminas), vitaminas B2 (riboflavinas), vitaminas B3 (niacinas), vitaminas B6, folio rūgštis, vitaminas C (askorbo rūgštis), vitaminas E (alfa-tokoferolis) ir vitaminas K (filochinonas). Taip pat gervuogėse gausu tokių mineralų kaip kalcis, geležis, magnis, fosforas, kalis ir cinkas. Gervuogės yra geras amino rūgščių ir nepakeičiamų maistinių skaidulų šaltinis, jose nėra kenksmingojo cholesterolio.
Gervuogių sudedamosios dalys yra:
- Angliavandeniai, ląsteliena, gliukozė, fruktozė, sacharozė, galaktozė
- Mineralai: kalcis, geležis, magnis, fosforas, kalis, natris, cinkas, varis, manganas, selenas
- Vitaminai: vitaminas C (askorbo rūgštis), tiaminas, riboflavinas, pantoteno rūgštis, vitaminas B-6, folio rūgštis, cholinas, betainas, vitaminas A, liuteinas ir zeaksantinas, vitaminas E, beta tokoferolis, gama tokoferolis, delta tokoferolis, vitaminas K
- Antocianidinai
- Flavonoliai
- Proantocianidinai
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.