Braškių valgymo nauda sveikatai
Iki šiol buvo atlikta daugybė mokslinių tyrimų, įrodančių teigiamą uogų valgymo naudą. Braškės nėra išimtis, ir yra daug įrodymų, kad jos – naudingos sveikatai.
Turtinga braškių sudėtis: vitaminai ir mineralai
Braškės yra sveikas maistas, turintis daug vitaminų ir maistinių medžiagų. Štai keletas vitaminų ir mineralų, kuriuos galima gauti reguliariai vartojant braškes:
Vitaminas C: atsakingas už odos sveikatą ir žaizdų gijimą. Mokslininkų teigimu, braškėse yra daugiau vitamino C, nei bet kuriose kitose uogose.
Kalis: atsakingas už raumenų susitraukimus, kraujospūdžio mažinimą ir širdies plakimo intensyvumo kontrolę.
Folio rūgštis (kitaip žinoma kaip vitaminas B9): svarbi tuo, kad padeda organizme formuotis RNR ir DNR. Labai svarbu, kad nėščios moterys gautų pakankamai folio rūgšties, nes jos trūkumas gali padidinti vaiko anencefalijos (patologiją, kai gimęs vaikas neturi skalpo ir kaukolės skliauto, bet veidinė dalis yra santykinai normali) riziką.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.