Aukščiausios kokybės džiovintos bruknės – Super Fudo bruknių milteliai
Džiovintos ir sumaltos bruknės, 90 g produkto pagaminti sunaudojama 1 kg uogų.
Bruknių milteliai:
- natūralūs, be priedų
- be GMO
- be pridėtinio cukraus
- uogos atrinktos užtikrinant geriausią kokybę
Bruknės (Vaccinium vitis-idaea) – apvalios formos, ryškiai raudonos, blizgančios, kekėmis augančios nedidelės uogos. Bruknių uogos yra laikomos natūraliu sveikatą stiprinančių medžiagų šaltiniu. Natūralūs bruknių milteliai, pasižymi antibakteriniu poveikiu, tinka kai kurioms ligoms gydyti, virusams ir peršalimams įveikti. Šias uogas nuo seno vertinamos dėl jų antiseptinių savybių ir greito skausmų malšinimo poveikio. Savo populiarumo ir vertės šios uogos nepraranda ir šiandien.
Bruknių milteliai gali praturtinti mitybą natūraliais, geriau įsisavinamais vitaminais, mineralais, fermentais ir antioksidantais. Tai puikus energijos šaltinis ir subalansuotos mitybos dalis. Bruknių milteliai yra laukinės, šviežios bruknės, išdžiovintos ir sumaltos į miltelius.
Bruknės skinamos rankomis, o po derliaus nuėmimo visos uogos kruopščiai ir labai greitai išdžiovinamos. Mes džioviname visą uogą, nes norime išsaugoti visas bruknėse esančias maistines medžiagas.Ne visada lengva gauti šviežių bruknių. Tačiau bruknių milteliai turi labai ilgą galiojimo laiką ir gali būti naudojami visus metus. Tai yra paprastas būdas į savo maistą įnešti naudos ir išskirtinio skonio, tad mėgaukitės uogomis ištisus metus!





Bruknių milteliai | Super Fudo džiovintos bruknės – vitaminų ir mineralų pasiskirstymas:
SuperFudo video medžiaga
Kodėl džiovintos bruknės?
Džiovintos uogos ne tik nepraranda gerųjų savo savybių, bet ir yra vertinamos dėl kitų priežasčių:
– išsaugo šviežių uogų maistinę vertę
– mažas šaukštelis miltelių prilygsta saujai uogų: 10 gramų bruknių miltelių = 100 gramų bruknių
– paprastas ir greitas paruošimas vartoti
– patogu neštis į darbą ar kelionę
– 6–8 g (maždaug du arbatiniai šaukšteliai) rekomenduojama dienos norma
– lengvai įsisavinamos, papildo kūną trūkstamais vitaminais ir mineralais, kitomis aktyviomis medžiagomis, kurios būtinos kūno funkcionavimui
– galiojimo laikas yra daug ilgesnis, nei šviežių uogų

Kuo vertingos bruknės?
Mokslininkai jau seniai yra ištyrę ir įrodę, kad bruknės turi daug biologiškai aktyvių junginių, todėl ne veltui jau nuo senų laikų jos atliko svarbų vaidmenį natūralių sveikatos priemonių gamyboje. Beje, netgi pirmieji atvykėliai iš Anglijos į Ameriką žinojo, kad bruknės naudingos skundžiantis tam tikrais negalavimais, bruknių uogomis ar arbatomis iš šio augalo krūmelių jie gydė: apetito dingimą, skrandžio problemas, skorbutą.


Super Fudo bruknių milteliai – kaip vyksta gamyba?
Bruknių milteliai išgaunami specialiu metodu:
– Bruknės rankomis skinamos ir kruopščiai atrenkamos.
– Maždaug 1 valandą bruknės yra džiovinamos specialiose džiovyklose, kur temperatūra siekia 100–105 ºC laipsnius. Svarbu, kad išdžiovintos uogos išsaugotų savo minkštumą ir lankstumą. Būtina vengti aukštesnės džiovinimo temperatūros, kad uogos neprarastų savo vertingųjų savybių.
– Džiovintos uogos laikomos 18–25 ºC temperatūros patalpoje – orui laidžiose pakuotėse, saugomos nuo šviesos, drėgmės. Laikoma vienerius metus, sausoje vietoje.
– Produktas – bruknių milteliai – saugiai iškeliauja vartotojams. Bruknės turėtų būti transportuojamos itin atsargiai, nes pažeidus uogos vientisumą, gali prasidėti antocianinų oksidacijos procesai ir uoga greičiau suges.
Kaip naudojamos džiovintos bruknės ir bruknių milteliai?
Bruknės nėra retas svečias kiekvieno lietuvio virtuvėje. Bruknes galima valgyti žalias, tiesa, jos yra kiek kartoko skonio, todėl žalios uogos patiks ne kiekvienam. Tačiau jas, o ypač bruknių miltelius, galima puikiai priderinti prie kitų maisto produktų:
- Išsivirę pusryčiams avižinę košę, ją pagardinkite klevų sirupu, bruknėmis (ar bruknių milteliais) ir kokosų drožlėmis.
- Prie arbatos pasigaminkite saldžių sumuštinių: ant skrudinto batono tepkite medaus ir bruknių tyrelę.
- Pasigaminkite kokteilį iš banano, datulių, pieno ir bruknių. Dėkite daugiau uogų, jei mėgstate rūgštesnį kokteilį arba daugiau datulių, jei mėgstate saldumą.
- Su bruknėmis itin tinka degustuoti įvairius intensyvesnio skonio sūrius.
- Iš bruknių galima gaminti įdarus įvairiems kepiniams: bandelėms, sausainiams, pyragams.
- Bruknių milteliais gali būti skaninami mėgstami jogurtai. Taip pat šiuos miltelius galima vartoti tiesiog sumaišius su vandeniu (jo temperatūra neturėtų viršyti 60 ℃ laipsnių).
- Išsivirę pusryčiams avižinę košę, ją pagardinkite klevų sirupu, bruknėmis ir kokosų drožlėmis.
- Bruknės gali būti naudojamos ant sumuštinių: ant skrudinto batono tepkite medaus ir bruknių tyrelę.
- Iš bruknių galima gaminti įdarus įvairiems kepiniams: bandelėms, sausainiams, pyragams.
Bruknėse esantys fenoliniai junginiai beveik iki 70 proc. mažina laisvųjų radikalų poveikį, todėl siūloma į racionalią mitybą įtraukti kuo daugiau antioksidantinį poveikį turinčių vaisių ir uogų, iš kurių pagrindinės – bruknės. Jei prisiversti profilaktiškai suvartoti saujelę šių uogų tapo sunku ir pritrūkote idėjų, kaip patiekti bruknes ant stalo – pasinaudokite mūsų patarimais ir rekomendacijomis. Nebijokite ir eksperimentuoti bruknių miltelius naudodami savo patiekalams!
SuperFudo produktai tinka sveikiems kokteiliams

SuperFudo produktai tinka naudoti kaip arbata
