Aukščiausios kokybės džiovintos braškės – Super Fudo braškių milteliai
Braškės – vienos iš populiariausių uogų visame pasaulyje. Jų yra išveista daugiau nei 20 skirtingų rūšių, išsiskiriančių savo skoniu, dydžiu ir tekstūra, tačiau panašių savo širdies forma ir raudonu, mažomis sėklytėmis gražintu, minkštimu.
Šios saldžios, minkštos ir sultingos uogos vertinamos ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl naudos sveikatai. Braškės turi galingą antioksidacinį poveikį ir nedidina cukraus kiekio kraujyje, todėl yra idealus pasirinkimas diabetu sergantiems žmonėms ir visiškai saugus dietinės mitybos komponentas. Pasaulio sveikatos organizacijos teigimu, per dieną suvartojant 400 gramų braškių galima sumažinti širdies ligų, diabeto ir netgi vėžio riziką. Skintų uogų galiojimo terminas labai trumpas, tačiau braškių milteliai – puikus pasirinkimas tiems, kurie braškėmis nori mėgautis visais metų laikais.





Mes siekiame išsaugoti kuo daugiau vitaminų bei kitų maistinių medžiagų, todėl savo gamybos procesu užtikriname geriausią kokybę. Braškių milteliuose išsaugomi visi esantys vitaminai ir gerosios savybės.
SuperFudo video medžiaga
Kuo vertingos džiovintos braškės?
Braškės yra mažai kaloringos, tačiau maistingos – vienoje uogų stiklinėje (100 gramų) gausu vitaminų ir vertingųjų medžiagų: angliavandenių (2 proc.), baltymų (1 proc.), vitamino C (40 mg) ir vitamino K (2 mg), taip pat kalio (160 mg), kalcio (40 mg), geležies (2 mg), natrio (18 mg) ir magnio (18 mg). Vienoje stiklinėje (apie 100 gramų) braškių yra tik 40 kalorijų, tačiau šios uogos labai naudingos žmogaus sveikatai.
Kalis: elektrolitų kiekiui reguliuoti, širdies ligų bei insulto rizikai mažinti.
Vitaminas C: imuninei sistemai stiprinti. 100 g braškių yra daugiau vitamino C, nei nustatyta dienos norma.
Vitaminas B: atminčiai gerinti.
Mikroelementai: geležis, kalcis, magnis – kaulams, dantims bei nervų sistemai stiprinti.
Cinkas: lytiniam potraukiui didinti.
Taip pat braškėse yra daug antioksidantų, kurie gali pagerinti širdies darbą, palaikyti kraujagyslių elastingumą, mažinti kraujospūdį, sumažinti vėžio išsivystymo riziką ir pristabdyti senėjimo procesus. Braškių nauda sveikatai buvo nustatoma ir atliekant mokslinius tyrimus. Įrodyta, kad didelis antioksidantų kiekis braškėse gali padėti neutralizuoti neigiamą laisvųjų radikalų poveikį organizme. Taip pat antioksidantai padeda apsisaugoti nuo peršalimo ligų, gripo.

Džiovintos braškės – kada verta jas naudoti?
Braškės pradėtos vartoti jau nuo XVIII amžiaus ir per daugybę metų buvo įrodyta braškių nauda žmogaus sveikatai bei geresnei savijautai.
Gali mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Atlikti tyrimai rodo, kad reguliarus braškių vartojimas susijęs su mažesniu mirtingumu nuo širdies ligų. Taip pat šios uogos padeda malšinti uždegiminius procesus, padeda nuo širdies ligų.
Gali būti naudinga sergantiems cukriniu diabetu. Braškėse yra polifenolių, iš kurių du – elaginė rūgštis ir elagitaninai – padeda suvaldyti kai kuriuos cukrinio diabeto padarinius. Šios uogos gali padėti sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir padėti sukontroliuoti kraujospūdį.
Gali apsaugoti nuo vėžio. Tyrimai rodo, kad braškės gali užkirsti kelią tam tikriems vėžio atvejams. Manoma, kad apsauginis poveikis atsiranda dėl braškių sudėtyje esančių polifenolių, kurie stabdo vėžio ląstelių plitimą.
Gali padėti kontroliuoti svorį. Braškės turi mažą glikemijos indeksą (GI), t. y. rodmenis, atskleidžiančius kaip greitai pakyla gliukozės kiekis kraujyje suvalgius tam tikrų produktų. Tyrimai rodo, kad dietinė mityba, į kuria įtraukta daug maisto produktų su mažu GI, gali būti naudinga siekiant sukontroliuoti svorį ir mažinti ligų, susijusių su nutukimu, riziką. Braškės yra mažai kaloringos, tačiau saldžios ir skanios, todėl gali būti puikus desertas.
Gali sulėtinti senėjimo procesus. Braškėse gausu antioksidantų, kurie padeda kovoti su laisvųjų radikalų – pagrindiniu senėjimą skatinančiu veiksniu – poveikiu.
Gali padėti kovoti su spuogais ir inkštirais. Uogų sudėtyje esančios medžiagos efektyviai padeda spręsti odos problemas, mažina spuogų atsiradimą, šviesina strazdanas. Odos puoselėjimo tikslais braškes galima ne tik valgyti (šviežias, miltelių pavidalu ar kt.), bet ir pasidaryti naminę braškių kaukę. Tiesa, būtina įsitikinti, jog nesate alergiškas šioms uogoms.
Gali pagerinti regėjimą. Braškėse esantis vitaminas C – gera akių ligų profilaktikos priemonė. Be to, reguliarus braškių vartojimas gali padėti atsikratyti tamsių ratilų aplink akis ir maišelių po jomis.
Atlikti eksperimentai atskleidė, kad braškės gali pakelti nuotaiką – jos kontroliuoja homocisteino lygį, todėl kraujas gali geriau išnešioti smegenims reikalingas medžiagas.


Džiovintos uogos ne tik nepraranda gerųjų savo savybių, bet ir yra vertinamos dėl kitų priežasčių:
– jos išsaugo ~90 % savo natūralių savybių
– 10 gramų maltų džiovintų uogų = 100 gramų šviežių uogų
– paprastas ir greitas paruošimas vartojimui
– 15 gramų rekomenduojama dienos norma
– lengvai įsisavinamos, papildo kūną trūkstamais vitaminais ir mineralais, kitomis aktyviomis medžiagomis, kurios būtinos kūno funkcionavimui
– galiojimo laikas yra daug ilgesnis, nei šviežių uogų
SuperFudo braškių milteliai – kaip vyksta gamyba?
Braškių milteliai gaminami kruopščiai įgyvendinant pagrindinius gamybos žingsnius:
– Natūraliai užaugintos uogos kruopščiai surenkamos rankomis.
– Džiovinamos žemoje temperatūroje, išsaugant visus šviežiose uogose esančius vitaminus ir mineralus.
– Išdžiovintos uogos sumalamos ir sandariai supakuojamos į drėgmei atsparias pakuotes.
– Braškių milteliai iškeliauja vartotojams.
Kaip naudojamos džiovintos braškės ir braškių milteliai?
Braškių milteliai išlaiko visas šviežių braškių maistines medžiagas. Vos du šaukštai braškių miltelių gali turėti daugiau nei 250 proc. dienos vitamino C dozės. Braškių milteliai puikiai tinka įvairiems maisto produktams ir gėrimams – suteikia natūraliai saldaus braškių skonio. Taip pat braškių miltelių galima įmaišyti į kepinius, berti į košes, jogurtą, kokteilius, maišyti su kitais vaisiais ir uogomis, gardinti ledus.
SuperFudo produktai tinka sveikiems kokteiliams

SuperFudo produktai tinka naudoti kaip arbata
