Aukščiausios kokybės džiovintos avietės – Super Fudo aviečių milteliai
Avietės – sodrios spalvos, saldžios ir kartais pikantiško rūgštumo turinčios uogos, gana plačiai paplitusios Lietuvos soduose. Tačiau tai nėra vien mūsų kraštui būdingos uogos, jos mėgstamos visame pasaulyje, kur jų aptinkama įvairių rūšių: juodosios, geltonosios, violetinės, bet populiariausios – raudonosios avietės.
Aviečių gimtine laikoma Europa ir Šiaurės Azija, jos auginamos vidutinio klimato zonose, skinamos tik vasaros ir rudens mėnesiais. Skintų uogų galiojimo terminas labai trumpas, tačiau aviečių milteliai – tikras išsigelbėjimas tiems, kurie avietėmis nori mėgautis visais metų laikais.





Mes siekiame išsaugoti kuo daugiau vitaminų bei kitų maistinių medžiagų, todėl savo gamybos procesu užtikriname geriausią kokybę. Aviečių milteliuose išsaugomi visi esantys vitaminai ir gerosios savybės.
SuperFudo video medžiaga
Kuo vertingos džiovintos avietės?
Avietės yra mažai kaloringos, tačiau labai maistingos – vienoje uogų stiklinėje (100 gramų) gausu vitaminų ir vertingųjų medžiagų: angliavandenių (14,7 g), baltymų (1,5 g), vitamino C (54 proc.), vitamino K (12 proc.), vitamino E (5 proc.), vitamino A (2 proc.) ir B grupės vitaminų (6 proc.), taip pat mangano (41 proc.), geležies (5 proc.), magnio (7 proc.), fosforo (4 proc.) ir kalio (5 proc.). Vienoje stiklinėje (apie 100 gramų) aviečių yra tik 64 kalorijos, tačiau šios uogos labai naudingos žmogaus sveikatai.
Vitaminai C, B1, B2: peršalimo ligoms, gripui ir anginai gydyti, gerklės skausmui malšinti, priešuždegiminiams procesams mažinti.
Organinės rūgštys: virškinimo veiklai skatinti, žalingiems žarnyno ir skrandžio mikroorganizmams naikinti.
Mineralinės druskos: širdies ritmui normalizuoti.
Vitaminai A ir E: gražiai ir spindinčiai odai puoselėti, apetitui gerinti.
Vitaminas K: kraujo krešėjimui.

Aviečių milteliai – kada verta juos naudoti?
Duomenys apie aviečių vartojimą gydymo tikslais siekia VI amžių – jau tuomet buvo pastebima aviečių nauda žmogaus organizmui ir geresnei savijautai. Kad reguliarus aviečių vartojimas gali sumažinti įvairių ligų riziką bei padėti numalšinti nemalonius simptomus neabejojama ir dabar. Avietėse esantys antioksidantai padeda žmogaus ląstelėms kovoti ir greičiau atsigauti po patirto oksidacinio streso. Pastarasis laikomas pavojingu procesu, itin kenkiančiu ląstelėms ir skatinančiu didesnę vėžio, diabeto, širdies ir kitų ligų išsivystymo riziką. Taip pat avietės ir aviečių milteliai turi priešuždegiminį poveikį, kuris gali sumažinti lėtinių ligų bei nutukimo riziką.
Tai, kada vartoti avietes, ne kartą bandyta nustatyti moksliniais tyrimais. Pavyzdžiui, mokslininkai aštuonias savaites vykdė eksperimentą ir stebėjo nutukusias bei cukriniu diabetu sergančias peles: viena pelių grupė buvo maitinama liofilizuotomis avietėmis, o kita – ne; eksperimento rezultatai parodė, kad pirmajai pelių grupei pasireiškę oksidacinio streso požymiai buvo žymiai mažesni, nei antrajai grupei. Kitas tyrimas su pelėmis atskleidė, kad avietėse esanti elaginė rūgštis gali ne tik užkirsti kelią oksidacinei žalai, bet ir atkurti pažeistą DNR. Šių uogų ekstraktai blokuoja vėžinių ląstelių – ypač storosios žarnos, prostatos, krūties ir burnos (gleivinės) – vystymąsi ir netgi prisideda prie jų naikinimo. Eksperimento metu išsiaiškinta, kad aviečių ekstraktas gali sunaikinti iki 90 proc. skrandžio, storosios žarnos ir krūties vėžio ląstelių.
Avietes rekomenduoja valgyti ir mitybos specialistai. Avietėse yra mažai angliavandenių ir daug skaidulų, todėl šios uogos – protingas pasirinkimas tiems, kurie skaičiuoja per dieną suvartojamų angliavandenių kiekį. Tyrimų rezultatai rodo, kad avietės gali sumažinti cukraus kiekį kraujyje. Reguliarus aviečių ar aviečių miltelių vartojimas turi ir kitų privalumų sveikatai.
Gali silpninti artrito požymius. Avietės turi priešuždegiminių savybių, kurios gali sumažinti artrito simptomus. Manoma, kad avietės apsaugo nuo artrito, blokuodamos COX-2-fermentą, atsakingą už uždegimo ir skausmo sukėlimą.
Gali padėti metant svorį / kovojant su viršsvoriu. Dėl savo vertingos sudėties avietės yra sočios, tačiau mažai kaloringos uogos. Be to, jų natūralus saldumas puikiai patenkina smaližių poreikius.
Padeda kovoti su senėjimu. Avietės turi daug antioksidantų, kurie efektyviai kovoja su laisvaisiais radikalais žmogaus organizme ir gali padėti sumažinti senėjimo požymius. Be to, avietėse esantys antioksidantai yra siejami ir su ilgesne gyvenimo trukme.
Gali pagerinti odos būklę. Avietėse yra daug vitamino C, kuris būtinas sveikai odai puoselėti. Šių uogų vartojimas gali pagerinti kolageno gamybą ir padėti gydant odos pažeidimus, kuriuos sukelia UV spinduliai.
Taip pat avietės vertinamos dėl to, kad gali pagerinti bendrą sveikatą ir sustiprinti imuninę sistemą.


Džiovintos uogos ne tik nepraranda gerųjų savo savybių, bet ir yra vertinamos dėl kitų priežasčių:
– jos išsaugo ~90 % savo natūralių savybių
– 10 gramų maltų džiovintų uogų = 100 gramų šviežių uogų
– paprastas ir greitas paruošimas vartojimui
– 10-15 g rekomenduojama dienos norma
– lengvai įsisavinamos, papildo kūną trūkstamais vitaminais ir mineralais, kitomis vertingomis medžiagomis, kurios būtinos kūno funkcionavimui
– galiojimo laikas yra daug ilgesnis, nei šviežių uogų
SuperFudo aviečių milteliai – kaip vyksta gamyba?
Aviečių milteliai gaminami kruopščiai įgyvendinant pagrindinius gamybos žingsnius:
– Natūraliai užaugintos uogos kruopščiai surenkamos rankomis.
– Džiovinamos žemoje temperatūroje, išsaugant visus šviežiose uogose esančius vitaminus ir mineralus.
– Išdžiovintos uogos sumalamos ir sandariai supakuojamos į drėgmei atsparias pakuotes.
– Produktas – aviečių milteliai – iškeliauja vartotojams.
Kaip naudojamos džiovintos avietės ir aviečių milteliai?
Pasisavinti vertingiausias aviečių medžiagas galima valgant šviežias (ką tik skintas) uogas arba naudojant aviečių miltelius. Šios uogos ar jų milteliai gali būti puikus įvairių desertų (ir ne tik) pagardas. Aviečių milteliai puikiai tinka įvairiems maisto produktams paskaninti: sveikuolių kokteiliams, arbatoms, jogurtui, košėms ar kepiniams. Tereikia išdrįsti eksperimentuoti ir atrasti sau labiausiai patinkantį aviečių vartojimo būdą.
SuperFudo produktai tinka sveikiems kokteiliams

SuperFudo produktai tinka naudoti kaip arbata
